Complete uitvaartverzorging in regio Leeuwarden

5.jpg

Een uitvaartplechtigheid kent geen vaste regels, het afscheid moet passen bij hoe de overledene was.

 Alles is hierbij bespreekbaar. Er wordt door Jacob de Vries Uitvaartverzorging altijd op een creatieve manier omgegaan met persoonlijke wensen en culturele tradities.

Begeleiding voor, tijdens en na de uitvaart

Asverstrooing per ballon.jpg

Het rouwdrukwerk, het rouwvervoer, de uitvaartkist, de muziekkeuze, de bloemen, audio- en video-opnames, uitzoeken van een graf en eventuele asbestemming.

 

Het zijn allemaal zaken waaraan gedacht moet worden voor de uitvaart. De mogelijkheden hierin zijn bijna eindeloos. Wij helpen u graag om weloverwogen keuzes te maken. Door goed naar u te luisteren vertalen we uw wensen en die van de overledene naar een passend advies.

Periode van rouw
Na de uitvaartplechtigheid houdt het niet op. In de dagen voorafgaand aan een uitvaartplechtigheid bouwen wij een band op met u en de familie en vrienden van de overledene. Ook na het afscheid zijn wij er voor de nabestaanden. Vooral wanneer er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk dat rouwverwerking goed begeleid wordt. Niet alleen op emotioneel vlak, maar ook voor de administratieve zaken kunt u een beroep doen op onze hulp en expertise.

Jacob de Vries Uitvaartverzorging regelt het voor u

Live muziek viool.jpg

Voor ons is alles bespreekbaar. Elke afscheidsdienst is een bijzonder moment en moet aansluiten bij uw wensen en die van de overledene. Wij kunnen voor u onder meer de volgende verzoeken inwilligen:

  • Muziek, ook live muziek is mogelijk
  • Toespraak, pastor, eigen familieleden, humanistische uitvaartbegeleider
  • Keuzevrijheid crematoria
  • Catering, hapjes en drankjes
  • Speciaal rouwvervoer 
  • rouwkoets, uitvaartmotor, uitvaartbus, loopkoets, uitvaartpraam
  • Asbestemmingen, per luchtballon, schip, vliegtuig
  • Natuurbegraafplaats, een eeuwig graf dat nooit geruimd wordt

Aandacht voor kinderen & de dood

Jacob de Vries betrekt ouders en kinderen bij het afscheid.

Als je iemand moet missen die dood is gegaan, is dat niet leuk. Aan die persoon blijven denken is soms verdrietig maar ook vaak juist heel fijn. Hoe doe je dat dan? Hoe kun je als ouder je kind hierbij helpen?

Wij geven kinderen in de dagen rondom het afscheid ter ondersteuning een herinneringsboekje of een eigentijds kinder- of jeugdboek.
Kinderen gaan op hun eigen, specifieke manier om met verlies. Ze vinden het fijn om bezig te zijn. Met het boekje creëren ze een tastbare herinnering aan hun overleden opa, oma, vader, moeder, broertje, zusje, vriendje of andere dierbare.

Door te schrijven, knippen, plakken en tekenen, maken kinderen een blijvende herinnering. Tegelijkertijd zijn ze spelenderwijs en passend bij hun leeftijd bezig met het verlies. Ouders kunnen met hun kind(eren) mooie herinneringen vastleggen en gevoelens van verdriet delen. Dit zorgt voor warmte, openheid en samen beleven in een moeilijke periode.

Geef de kinderen bij het afscheid een duidelijke rol. Zij kunnen bijvoorbeeld de kist versieren met tekeningen, beschilderen of bloemboeketjes aan de handvaten knopen. Zij kunnen helpen bij het dragen of rijden van de kist en kaarsjes aansteken bij het afscheid. Kinderen kunnen zo door hun spontaniteit, openheid en nuchterheid bijdragen aan een ontspannen sfeer.

Uitvaartverzorger nodig?

Neem vrijblijvend contact op