Persoonlijke begeleiding naar een waardig afscheid

koepel theater.jpg

Het overlijden van een geliefde is een emotionele gebeurtenis. Een verdrietige tijd waarin belangrijke zaken geregeld dienen te worden.

Jacob de Vries Uitvaartverzorging neemt u zoveel mogelijk zorgen uit handen, begeleidt u in het gehele proces naar en tijdens de uitvaart en biedt u een luisterend oor als u daar behoefte aan heeft.


 

Uw begrafenisondernemer in regio Leeuwarden

Als een dierbare is overleden zijn er een aantal dingen die u dient te regelen:
Indien er geen arts aanwezig is, neemt u daar eerst contact mee op. Deze moet officieel het overlijden constateren en vastleggen. De arts laat papieren achter die nodig zijn om aangifte te doen van een overlijden. Als er een donorcodicil aanwezig is, zal de arts daar de benodigde stappen voor nemen. Neem vervolgens contact met mij op, uw uitvaartverzorger. Ik zorg ervoor dat het lichaam van uw dierbare goed verzorgd wordt. 'Muneris Zorg' is gespecialiseerd in de verzorging van overledenen. Samen regelen wij de visagie en verzorgen de opbaring van de overledene. Indien gewenst met familieleden.Vervolgens bespreken we de wensen van u en de overledene. In de daaropvolgende dagen organiseren we samen de afscheidsdienst, het rouwvervoer en andere bijkomende zaken die in het belang zijn van de uitvaart.

Wat te doen na een overlijden:

  • Bel uw arts
  • Is er een donorcodicil
  • Neem contact op met uw uitvaartverzorger.

Uw wensen vastleggen

Het regelen van uw uitvaart hoeft u niet aan uw nabestaanden over te laten. U kunt nu ook al het een en ander vastleggen in een laatste wilsbeschikking. Dit kan u een bepaalde rust geven, wetende dat alles goed geregeld is als “de tijd” eenmaal daar is. Tijdens het voorgesprek kunt u weloverwogen beslissingen nemen en staat u stil bij vragen waar u wellicht niet gelijk aan zou denken.

De kosten van een uitvaart

Afhankelijk van uw wensen kunnen de kosten van een uitvaart zeer uiteenlopend zijn.

Over het algemeen kost een uitvaart tussen de €3.500,- en €8.500,-. Op basis van een voorgesprek, waarin we uw wensen bespreken, kan ik een inschatting maken van het kostenplaatje.

Uitvaartverzorger nodig?

Neem vrijblijvend contact op